Direktlänk till inlägg 29 november 2008

SMR - motstånsrörlesen

Av abir alsahlani - 29 november 2008 13:18

På väg till jobbet idag(en lördag?) träffade jag på en grupp män och killar med flaggor och skyltar utanför riksdagens hus. De höll en tyst manifestation. De såg lite skrämmande ut måste jag erkänna, det såg som om de var redo för fight. De såg till och med lite rädda ut.


Jag gick fram för att få ett papper, eller nån broschyr, ja, ni vet, det vanliga man brukar få när grupper är ute och demonstrerar eller manifesterar.


Killen ville först inte ge mig nåt papper!!!!!
Han tittade på mig, när jag hade frågat om jag de delade ut nåt papper, och tittade bort ifrån mig. Sen frågade jag igen, fortfarande på ett trevligt sätt. Vid andra frågan räckte han fram det papper de delade ut, utan att titta på mig.


Jag kände mig hatad.


Jag funderade lite.... försökte att inte ta åt mig. Att tänka på att den här unga mannen här säkert på ett eller annat sätt är god i grund och botten men att det hårda livet säkerligen satt sina spår... Men när jag väl hade läst igenom pappret förstod jag att den här organisationen bygger just på förakt för andra, likformning av alla de som hör till gruppen, frånvaron av ifrågasättande. Men framför allt använder man sig av det dåliga som hänt dem som individer för att beskylla andra och skapa hat.


Men hat håller inte i längden. Det är mot den mänskliga naturen att hata. Det är en del av den - ja, men man kan aldrig skapa lyckliga människor av hat.


Jag ska inte försöka analysera deras politiska budskap, eftersom redan på första raden läser man :

"Svenska motståndsrörelsen har beslutat för att bryta sionisternas styrgrepp om vårt folk, ............

Genom en kompromisslös politisk kamp ämnar Motståndsrörelsen etablera en nationell regeringe. En regering som skall återinföra ett traditionellt och mer auktoritärt samhällsskick med nationalism och socialism som ideologiska grunder."


Detta är exakt samma retorik som de mest fundamentalistiska islamistiska organisationerna alltid använt sig av! Det är identiskt samma retorik och budskap! Det tycker jag är rätt så intressant.


Därför är det så viktigt att man använder sig av sin demokratiska rätt att rösta! För att inte omvandla vår demokrati till "ett mer traditionellt och auktoritärt samhällsskick"!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av abir alsahlani - 4 mars 2009 10:19

Hejsan!Nu har jag börjat blogga på www.abir.se Välkomna!   Abir ...

Av abir alsahlani - 11 februari 2009 17:55

Det räcker inte längre med maktskifte! Var idag och lyssnade på Maud om värderingsskifte på Liberala gruppen. Från sossifiering till liberalisering Från centralism till federalism Från grått till grönt Från bidragsberoende till bidragande Från statl...

Av abir alsahlani - 9 februari 2009 17:43

Idag har jag besökt flera gymnasieskolor. Det har varit jätteintressant för min del med. Jag vet inte hur intressant ungdomarna tyckte det var att lyssna på mig medan jag talade om hur det är att bygga demokrati i Irak och vad som krävs för att demok...

Av abir alsahlani - 7 februari 2009 02:47

Ja, nu är Kommundagarna på Gotland över!  Ville inte riktigt att de skulle ta slut, men det är alltid det dilemmat vi har. I enterpartiet har vi så himla roligt tillsammans att man vill inte att det ska ta slut. Maud höll ett jäkligt bra tal! Det var...

Av abir alsahlani - 6 februari 2009 10:27

Wow! Vilken känsla! Centerpartiet är härligt! Även om vi har haft en het debatt och diskussion internt, är vi ett parti! Centerpartiets familj är och förblir en familj! Jag är verkligen peppad och ser fram emot dagens diskussioner och seminarier. ...

Ovido - Quiz & Flashcards