Direktlänk till inlägg 21 november 2008

SD - ensamma om sin fientlighet, andra partier missar poängen!

Av abir alsahlani - 21 november 2008 01:30

När jag gick ifrån jobbet idag höll våra folkvalda på att debattera Lissabon fördraget i riksdagens kammarsal.

Utanför riksdagen hade på morgonen, när jag var på väg till jobbet, samlat lite grupper som ville visa sin mening om fördraget. Alla var negativa, så klart... vi i Sverige har ju svårt för att visa stöd för nåt vi finner positivt! Ja, det är mycket enklade att klaga!

När jag gick ifrån jobbet, på väg till möte, såg jag att de enda som varit kvar, med mikrofoner och flaggor och skrivna tal, var Sverige Demokraterna. Talaren höll på att säga att den öppna invandringen skulle leda till att fler svenskfödda blir arbetslösa. Att de som kommer hit i och med en större öppenhet i Europa vill vara i Sverige på grund av välfärden. Men SD har ju redan nyttjat det mesta av välfärden, så vad finns det över för de som kommer? Nä, usch! Så där ska man inte säga!

Låt mig vara politiskt korrekt!

Det talet som SD höll utanför riksdagens hus idag var rena skrämselpropagandan. Precis som i nazi Tyskland under senare halvan av 1930-talet. Skrämma befolkningen. Skapa ett vi och de samhälle. Nedvärdera andra. Misstro medmänskligheten. Använda de människoöden som så beklagligt hamant i kläm i samhället för att stänga ute snarare än lösa problemen.

Junilistan, fast på en annan nivå och med andra utgångsvärden, gör samma sak. Där skräms man istället om superstaten, supermakten, storebror som ser dig, supereuropa där vi som vanliga medborgare inte kommer att ha så mycket att säga till om. Man vill istället göra om hela fördraget och börja på nytt. Så som om bara för att vi börjar på nytt med 27 andra länder skulle resultatet se annorlunda ut!

Likaså Vänsterpartiet, de är superrädda om den svenska modellen! Ja, kollektivavtal med andra ord. Man vill invänta dels större debatt i samhället om fördraget och den utredning som handlar om Alfalaval-domen. I själva fördraget gör man rättigheterna att tillhöra facket juridiskt bindande. Det som hände i Vaxholmsdomen handlade om mängden avtal som reglerar byggbranschen i Sverige vilka är rätt så förvirrande. Därför dömde man utifrån minikraven, inte enligt kollektivavtalen.

Dessa partier förstår nog inte att striden handlar om öppenheten och extremismen. Den stora kampen handlar om friheten, allas lika värde och rätt. Grunder som dessa partier tror starkt på, men låter bli att omfatta i sitt beslutstagande och argumentation.

Striden står mellan mörkrets krafter, förkroppsligade i sd och nd och allt vad de nu heter, på hemma plan och frihetsälskande krafter. Det är den frågan man ska ställa sig: på vilken sida vill jag stå på?


I Centerparitet har vi sedan 2006 diskuterat Lissabonfördrget, den positiva ställningen togs på stämman i Kalmar 2007. Jag undrar varför vänsterpartiet inte diskuterat detta med sin medlemmar hittills? Om det är så viktigt nu, varför har man inte själv drivit denna debatt bland medborgare? Trots allt så har fördraget funnits på bordet i minst 2 år!

Varför jag skriver inatt beror på min oförmåga att somna. Jag blev jättearg när jag såg att SD stod där på torget och malde på sin skrämselpropagande. Har inga problem med att andra gör det eftersom det görs utifrån en genuin oro för demokratin(det sägs så i alla fall), medan SD gör det utifrån att man i Sverige är överlägsen de andra, att "de andra" inte är lika värda.

Hitler och co lyckades sätta hela nationen och världen i skräck, denna taktik ledde till att 6 miljoner människor miste livet, att en hel judisk befolkning förföljdes på de mest vidriga sätten och dödades på än vidrigare sätt, att oliktänkande och homosexuella avrättades utan nåd, att romer maskrerades.

Vi, vanliga svenssons, måste nog ha det i åtanke. Varje gång vi lyssnar till en politiker måste vi även lyssna på vad har denne politiker för grundväderingar? Vad är det den egentligen säger? Att inte utgå från allas lika värde och allas lika rätt till ett värdigt liv, ja, det är som att göra om tyskarnas misstag! Det är som att skapa en apparthied i Sverige. Ja, det är som att döda de 6 miljoner människor på nytt!

Jag skulle nog ha gått fram idag och buat ut SD! Visat att de är inte välkomna i Sverige! Vi, svenskar, tänker aldrig lämna principen om allas lika värde och rätt! Aldrig gjort, gör inte det nu och kommer inte att göra det!


 
 
Ingen bild

Fenrisulv

21 november 2008 21:36

Au contraire, Sd är mycket välkomna i Sverige, för närvarande anser drygt fyra procent av svenska befolkningen att dom är ett politiskt alternativ, och jag är en av dom. Så jag förstår inte dina brösttoner? Och vilka avser du när du skriver "vi, svenskar"? Du kom till Sverige när du var femton år, jag har haft min släkt här sedan 1400-talet. Är du eller jag svensk? Svaret på den frågan är väl ganska uppenbart för dom flesta. Man blir inte svensk bara för att man sätter sin fot på svensk mark, lika lite som en ko blir en häst för stt man ställer in den i stallet.

Sedan en direkt fråga. Irakiska Kurdistan är ju numera under autonomt styre med en omfattande möjlighet till självstyre. Varför reser du inte tillbaka dit och bidrar till en återuppbyggnad, istället för att sitta här och beklaga dig över faktumet att det finns en växande politisk opinion mot den sinnessjuka asyl- och anhöriginvandringen vi sett i Sverige dom senaste två-tre decennierna?

 
Ingen bild

bosse

21 november 2008 23:52

Vad har du för rättigheter och komma med alla dessa lögner. Du verkar inte förstå att det du skriver är fruktansvärda oförskämdheter och rent kriminella beskyllningar.
Det är med bestörtning som jag ser att ditt parti inte uppmärksammar ditt odemokratiska synsätt.
Det är du som har mer likheter med nazism än de du stämplar i dina texter.
Har du problem att ta till dig och förstå fakta eller är du bara en i mängden som medvetet ljuger för att du tror att ditt levebröd i invandringsindustrin försvinner?
Nä dig saknar vi inte om du lämnar Sverige för gott.
Vi behöver fler demokrater här och inte folk som likställer demokrati med diktatur.

 
Ingen bild

Ingemar

22 november 2008 01:25

Eftersom Du i ovanstående artikel nämner Hitler och co så vill jag ta mig friheten att citera några rader från nämda person:"Om folkets bästa fackmän inte kom till fulständig klarhet på någon punkt så måste den högsta ledningen ta ansvaret och fatta ett beslut. Ty folket vill ledas. Om folket väl en gång fått en känsla av att ledningen inte längre visste vad den skulle göra så upphörde överhuvudtaget all ledning. En hederlig ledning måste samtidigt också överta ansvaret att fatta beslut. Det var lättare för folket att förlåta ledningen ett fel, vilket i de flesta fall dessutom inte alls sågs, än att förlåta en viss osäkerhet i själva styrandet. Ty om det överhuvudtaget inte fattades några beslut uppe i ledningen så blev folket därnere nervöst. Det var heller inte folket i och för sig som ville ha rättigheter utan endast kverulanterna bland folket".
Källa: Hitlers Tischgespräche im Führerhauptquartier 1941-42
MVH: Ingemar

 
Ingen bild

Stina

22 november 2008 08:27

Ingemar!

Att vara så historielös att man har mage att citera Hitler som vore han klok, då har man inte mycket insikt.

Och ni andra - Abir är en av de mest demokratiska människor som finns i det här landet. Det är bara det att ni har en väldigt skev bild av vad demokrati är.

 
Ingen bild

Katinka Glahd

22 november 2008 08:36

ära Abir, när man läser Dina inlägg om bl,annat Sd, ett demokratiskt valt parti i Sverige så reser sig håret på huvudet.
Något mera intolerant synsätt än vad Du visar upp har jag aldrig skådat.
Sluta upp med att kalla Dig svensk så länge detta hat mot riktiga svenskar sprutar ut ur Dig.
Du är inte svensk och kommer ALDRIG at bli det i våra ögon.
En riktig svensk är lojal mot sitt land och sitt folk.
Bara för att Du givits global allemansrätt till vårt land av svenska myndigheter ,som inte har vetat bättre, har Du ingen som helst rätt att kalla Dig svensk.
Du har kommit hit från Bulgarien hur har detta gått till?Det verkar ju olagligt att Du fårbo i Sverige! Har Du kastat Ditt pass och ljugit som Dina landsmän har gjort för att bli försörjda av svenskarna och deras arbete och skatteinbetalningar.
Res Du hem till Kurdistan där gör Du nog bättre nytta än att sitta vid en dator och gnälla över Sverige och svenskarna på Din blogg. Fast det är klart,där får Du ju försörja Dig och Dina bidragstörstiga släktingar själv!

 
Ingen bild

Anders

22 november 2008 10:35

Fokus skriver:

"[Abir Al-Sahlani] föddes i Irak, men familjen flydde när hon bara var ett år. Hennes föräldrar hade lyckats få ett stipendium till Bulgarien. Sen följde en tid i Jemen, och så Bulgarien igen. Som 15-åring smugglades hon ensam till Sverige och Härnösand."

Kom Abir Al-Sahlani alltså från Bulgarien, när Abir Al-Sahlani sökte asyl?

Det verkar i så fall likna familjen Shekarabi som sökte - och beviljades - asyl i Sverige, trots att man var brittiska medborgare.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av abir alsahlani - 4 mars 2009 10:19

Hejsan!Nu har jag börjat blogga på www.abir.se Välkomna!   Abir ...

Av abir alsahlani - 11 februari 2009 17:55

Det räcker inte längre med maktskifte! Var idag och lyssnade på Maud om värderingsskifte på Liberala gruppen. Från sossifiering till liberalisering Från centralism till federalism Från grått till grönt Från bidragsberoende till bidragande Från statl...

Av abir alsahlani - 9 februari 2009 17:43

Idag har jag besökt flera gymnasieskolor. Det har varit jätteintressant för min del med. Jag vet inte hur intressant ungdomarna tyckte det var att lyssna på mig medan jag talade om hur det är att bygga demokrati i Irak och vad som krävs för att demok...

Av abir alsahlani - 7 februari 2009 02:47

Ja, nu är Kommundagarna på Gotland över!  Ville inte riktigt att de skulle ta slut, men det är alltid det dilemmat vi har. I enterpartiet har vi så himla roligt tillsammans att man vill inte att det ska ta slut. Maud höll ett jäkligt bra tal! Det var...

Av abir alsahlani - 6 februari 2009 10:27

Wow! Vilken känsla! Centerpartiet är härligt! Även om vi har haft en het debatt och diskussion internt, är vi ett parti! Centerpartiets familj är och förblir en familj! Jag är verkligen peppad och ser fram emot dagens diskussioner och seminarier. ...

Ovido - Quiz & Flashcards